“Chính chị”(trị) dân chủ tư bản “bẩn” qua chiêu nại quả(hối nộ bậc thầy) của Tàu và Ukraine-BBC

Hunter Biden làm gì ở Ukraine và Trung Quốc?

9 giờ trước

Award ceremony picture of Joe and Hunter Biden
Chụp lại hình ảnh, Phó Tổng thống Biden năm 2016, bên trái ông là con trai ông, Hunter Biden

Tổng thống Donald Trump liên tục cáo buộc đối thủ đảng Dân chủ Joe Biden đã có hành vi sai trái trong quan hệ với Ukraine và Trung Quốc khi ông làm phó tổng thống, điều ông Biden phủ nhận.

Câu chuyện này lại trỗi dậy sau một bài báo của the New York Post về một email theo đó một cố vấn của công ty năng lượng Ukraine đã cảm ơn Hunter, con trai ông Joe Biden, vì đã mời ông này tới gặp cha của Hunter.

Khi được hỏi về cáo buộc này, ông Joe Biden nói với một nhà báo rằng đây là một “chiến dịch bôi nhọ”.

Sự ủng hộ khác nhau giữa các vùng và sức nặng cử tri gốc Việt

Bầu cử Mỹ 2020: Trump và Biden cãi cọ về các chủ đề tranh luận

Những cáo buộc về chuyện dùng quan hệ gây ảnh hưởng là chuyện không hiếm ở Washington DC và các con ông Trump cũng bị cáo buộc có mâu thuẫn lợi ích trong các thương vụ kinh doanh béo bở ở nước ngoài. Và họ cũng phủ nhận có việc làm sai trái.

Bài báo của the New York Post nói gì?

Một bài báo xuất hiện trên tờ the New York Post xoáy vào một email từ tháng Tư 2015, trong đó một cố vấn cho hãng Burisma cảm ơn Hunter Biden vì đã mời ông đến gặp cha ông Hunter ở Washington.

Ông Hunter, con trai thứ hai của Joe Biden, là một giám đốc trong hội đồng quản trị của Burisma – một công ty năng lượng tư nhân của Ukraine – trong thời gian cha ông là người dẫn dắt quan hệ Mỹ – Ukraine của chính quyền Obama. Ông Hunter là một trong số vài người nước ngoài có tên trong hột đồng quản trị.

Bài báo này không cung cấp bằng chứng rằng cuộc gặp đã diễn ra. Chiến dịch tranh cử của Biden nói không có ghi chép nào cho thấy có một cuôc gặp như vậy trong “lịch làm việc chính thức” của vị cựu phó tổng thống trong khoảng thời gian đó.

Nhưng trong một thông cáo trên tạp chí Politico, chiến dịch của Biden cũng thừa nhận ông Biden có thể đã có “tiếp xúc không chính thức” với vị cố vấn của Burisma mà không được ghi trong lịch làm việc chính thức. Thông cáo cũng nói cuộc gặp này nếu có cũng chỉ là “thoáng qua”.

“Điều tra của báo giới, và cả điều tra của hai ủy ban Quốc hội do đảng Cộng hòa dẫn đầu, mà công việc của họ bị một đồng nghiệp đảng Cộng hòa nói là ‘không hợp pháp’ và mang tính chính trị, đều có cùng một kết luận: Joe Biden đã thực hiện chính sách chính thức của Mỹ đối với Ukaine và không có hành vi sai trái,” Andrew Bates, người phát ngôn của ông Joe Biden nói.

Chiến dịch của Biden cũng chỉ trích câu chuyện đăng trên the New York Post là “tung tin thất thiệt của Nga”, mặc dù họ không nói email trong bài là bịa đặt.

Ông John Ratcliffe, Giám đốc Cơ quan Tình báo Quốc gia Hoa Kỳ, nói trong một phỏng vấn với Fox Business rằng các email trong bài không liên quan đến nỗ lực tung tin thất thiệt của Nga.

Bài báo của The New York Post được Tổng thống Trump và các đồng minh của ông chia sẻ. Hai cựu cố vấn của ông, Steve Bannon và Rudy Giuliani, tham gia vào việc cung cấp thông tin và đưa ổ cứng có các email được dẫn trong bài báo này cho tòa soạn.

Các hãng truyền thông Mỹ khác nói họ không thể xác nhận tính xác thực của các email đó.

Ông Hunter gia nhập công ty Burisma năm 2014, và ở trong hội đồng quản trị cho tới tháng Tư năm 2019, khi ông quyết định rời công ty.

Biden bị cáo buộc gì ở Trung Quốc?

Tờ The New York Post cũng dẫn một email từ ông Hunter Biden cho biết ông nhận một khoản phí 10 triệu USD hàng năm từ một tỷ phú Trung Quốc chỉ cho việc “giới thiệu”, mặc dù hiện không rõ ai đã tham gia vào các vụ giới thiệu bị cáo buộc đó.

Một email khác, mà hãng Fox News nói họ đã xác nhận, nói về một thương vụ ông Hunter theo đuổi với một công ty năng lượng tư nhân lớn nhất của Trung Quốc. Email này được cho là có đề cập bí hiểm đến “10 do H giữ cho ông lớn.”

Fox News dẫn một nguồn ẩn danh nói rằng “ông lớn” trong email này là ám chỉ Joe Biden.

Năm 2013, ông Hunter bay trên phi cơ Air Force Two cùng cha, khi đó là phó tổng thống Mỹ, trong một chuyến thăm chính thức tới Bắc Kinh, nơi ông Hunter gặp nhân viên ngân hàng đầu tư Jonathan Li.

Hunter nói với tờ the New Yorker ông chỉ gặp ông Li “uống cà phê nhanh”, nhưng 12 ngày sau chuyến đi đó, một quỹ đầu tư tư nhân, BHR Partners, được chính quyền Trung Quốc cấp giấy phép. Ông Li là giám đốc và ông Hunter là một thành viên hội đồng quản trị. Ông Hunter nắm 10% cổ phần quỹ này.

Bidens
Chụp lại hình ảnh, Ông Joe Biden bước ra từ chiếc Air Force Two cùng cháu gái và con trai Hunter Biden

BHR được hậu thuẫn bởi một số ngân hàng nhà nước lớn nhất Trung Quốc và các chính quyền địa phương, theo truyền thông Mỹ.

Luật sư của ông Hunter Biden nói ông đã gia nhập hội đồng quản trị ở một vị trí không được trả lương “dựa trên mối quan tâm tìm cách đưa vốn Trung Quốc ra thị trường quốc tế.”

Luật sư của ông cũng nói khách hàng của ông không có cổ phần ở BHR cho tới năm 2017, sau khi cha ông đã không còn làm phó tổng thống Mỹ.

Hunter nghỉ giữ chức trong hội đồng quản trị BHR tháng Tư 2020, nhưng cho tới tháng Bảy năm nay, ông vẫn giữ 10% cổ phần trong BHR, theo báo cáo của công ty này.

Cha con Biden bị cáo buộc gì ở Ukraine?

Tổng thống Trump và đồng minh cáo buộc ông Joe Biden đã có hành vi sai trái vì khi còn làm phó tổng thống – ông đã thúc giục chính phủ Ukraine sa thải một công tố viên hàng đầu. Khi đó, ông đang điều tra một công ty nơi ông Hunter đang làm việc.

Năm 2016, Joe Biden kêu gọi sa thải thẩm phán Vicktor Shokin của Ukraine, người dẫn đầu cuộc điều tra về Burisma và các công ty khác.

Tuy nhiên, các lãnh đạo phương Tây và các tổ chức lớn đã hỗ trợ tài chính cho Ukraine cũng muốn vị công tố này bị sa thải vì họ cho rằng ông không đủ tích cực trong việc chống tham nhũng.

Đã có điều hành vi sai trái nào được chứng minh về cha con Biden?

Không một hoạt động tội phạm nào được chứng minh, và không có bằng chứng nào xuất hiện cho thấy Joe Biden đã chủ ý làm điều gì để mang lại lợi ích cho con trai. Tuy nhiên, đã dấy lên những câu hỏi về xung đột lợi ích tiềm năng.

Một quan chức Bộ Ngoại giao đã nêu những lo ngại này từ hồi 2015.

Các nhà lập pháp đảng Cộng hòa mở một cuộc điều tra và cho rằng công việc của ông Hunter tại công ty Ukraine “có vấn đề” – nhưng không có bằng chứng các chính sách đối ngoại của Mỹ bị ảnh hưởng bởi điều này.

Không có bằng chứng nào cho thấy Burisma đã sai phạm. Công ty này đưa ra thông cáo hồi 2017, nói rằng “tất cả các quy trình pháp lý và cáo buộc phạm pháp” đối với công ty đã khép lại.

Năm ngoái, Yuriy Lutsenko, vị công tố viên Ukraine thay thế Vicktor Shokin, nói với BBC rằng theo luật của Ukraine, không có lý do gì để điều tra cha con ông Biden.

Không có gì bất hợp pháp về chuyện một người tham gia hội đồng quản trị của một công ty trong khi thành viên khác của gia đình làm việc cho chính phủ, mặc dù giờ đây Hunter Biden nói việc ông có chân trong hội đồng quản trị của Burisma có lẽ là “quyết định tồi”.

Các luật sư của Hunter Biden nói trong một thông cáo tháng 10/2019 rằng ông đã tiến hành “những hoạt động kinh doanh này một cách độc lập. Ông không tin rằng việc đó đáng được thảo luận với cha mình, và ông đã không làm vậy.”

Hunter nói với tạp chí the New Yorker rằng ông chỉ để cập đến Burisma một lần duy nhất với cha mình. “Cha tôi nói ‘Cha hy vọng con biết con đang làm gì’.”

Trong khi bị xoi kỹ, ứng viên đảng Dân chủ nói hồi năm ngoái rằng nếu ông được bầu làm tổng thống, không ai trong gia đình ông sẽ có công việc hay quan hệ làm ăn với một công ty hay chính phủ nước ngoài.

Anatomy Of A Smear: Questions Surrounding The New York Post’s Hunter Biden Story

Jesselyn Cook, Jessica Schulberg and Nick Robins-Early

Thu, October 15, 2020,

Anatomy Of A Smear: Questions Surrounding The New York Post’s Hunter Biden Story

With only 20 days before the presidential election, the New York Post published what it called a “smoking-gun email” in a front-page feature accusing Democratic presidential nominee Joe Biden of high-level political corruption. Within hours of its publication, the viral story was dominating the news cycle, with aggressive promotion from President Donald Trump’s campaign.

Trumpworld seems to believe it has found an October bombshell that will damage Biden’s dominant standing in the polls. But critical elements of the story are dubious, contradictory or outright false.

As the Post tells it, Biden’s son, Hunter, left his damaged laptop — which, the story claims, contained footage of him having sex while smoking crack — at a Delaware repair shop last spring, but he never came back for it. The unnamed shop owner, unaware that the laptop was Hunter Biden’s, noticed a Beau Biden Foundation sticker on it, so he made a copy of the hard drive and gave it to Robert Costello — an attorney for Trump’s lawyer, Rudy Giuliani — who later gave it to the Post. The hard drive contained a 2015 email from a top executive at Burisma, a Ukrainian energy firm, thanking Hunter for “inviting me to DC and giving an opportunity to meet your father and [spend] some time together.”

The Post concludes that this is evidence of Joe Biden’s misconduct because Hunter Biden “introduced his father” to the Burisma executive “less than a year before the elder Biden pressured government officials in Ukraine into firing a prosecutor who was investigating the company.” (Biden’s campaign says the alleged meeting with the Burisma executive never occurred.)

It’s a highly suspicious narrative that’s riddled with inconsistencies and other red flags. The story’s premise and very first sentence contain a glaring, long-debunked falsehood: Viktor Shokin, the Ukrainian prosecutor in question, was not investigating Burisma, as The Washington Post reported more than a year ago in response to Trump’s similar false claims at the time. In fact, Biden and other Western officials had pushed for Shokin’s ouster precisely because of his failure to probe the firm. The Obama-Biden administration was actually considering launching a U.S. investigation into Burisma’s alleged money laundering.

It’s one of several inconsistencies in the story’s version of events. Here are some of the biggest questions surrounding it.

How did the laptop end up at the repair shop?

John Paul MacIsaac, identified as the owner of the laptop repair shop after the Post’s story published, told reporters on Wednesday that Hunter Biden had actually dropped off three laptops at his shop last April. MacIsaac initially suggested that because he is legally blind, he didn’t recognize the younger Biden when he came into the shop and only later determined that the laptop was his after noticing the sticker, as the Post reported.

But MacIsaac later changed his story, claiming that Hunter Biden had actually introduced himself by name at the time.

Throughout the interview, MacIssac seemed nervous and claimed without elaborating that his life was in danger. He described Trump’s impeachment as a “sham,” vaguely implied the FBI is involved in a coverup surrounding the alleged scandal, and repeatedly declined to answer whether he is or was working with Giuliani.

On Thursday, Giuliani, who was not present at the laptop repair shop at the time of the supposed dropoff, told SiriusXM that Hunter Biden was definitely the person who handed off the computer and that he was “in an inebriated, heavily inebriated state” at the time.

How did the emails get to the FBI?

MacIsaac claims that he made several unsuccessful attempts to get in touch with Hunter Biden and that his store’s contract allows him to take possession of devices if they are not retrieved after 90 days. After the 90-day period had passed, MacIsaac said he grew curious about the contents of the computer. According to the Post, MacIsaac then made a copy of the hard drive and handed the hardware over to the FBI.

But in conversations with reporters, MacIsaac dodged the question of how he came to be in touch with federal agents. At first, he told reporters that the FBI approached him, although it is unclear how the bureau would have known about the existence and location of the laptops. He later told reporters that he reached out to people he trusted who connected him with contacts inside the FBI. “And then they showed up,” MacIsaac claimed.

How did Giuliani get involved?

MacIsaac told reporters that he became frustrated that the material on the laptop hadn’t become public, so he gave a copy of the hard drive to Costello, Giuliani’s attorney. He refused to say whether he reached out to the attorney or if the attorney sought him out. He also would not say whether he has been in direct contact with Giuliani himself.

Giuliani is a notoriously unreliable source of information. As Trump’s personal lawyer, he has long acted as a political operative targeting Biden for the Trump campaign, including traveling with far-right media outlet One America News to Ukraine as part of an effort to spread conspiracy theories about Biden. Over the course of the election campaign, Giuliani has repeatedly made wild claims without any evidence to back them up and has spun bizarre theories in an attempt to create the perception that Biden engaged in corruption.

Giuliani is now promising a slow release of allegedly damning information on the Bidens. On his personal website, he posted what he claims is a 2019 text message from Hunter Biden to his daughter Naomi, which was not included in the Post’s story. There is no context for the alleged screenshot, no verification as to whether it is real, and no explanation as to why the Post didn’t cover it.

How did the story end up in the New York Post?

The provenance of the Post story and the paper’s acquisition of the alleged copy of Biden’s hard drive is vague and raises numerous questions. The report states that far-right media influencer and former White House chief strategist Steve Bannon told the Post about the existence of the hard drive in late September before Giuliani gave the outlet a copy on Sunday.

Both Giuliani and Bannon have pushed conspiracy theories and have close ties to Trump. The lead reporter on the Post story, Emma-Jo Morris, was formerly a producer for Fox News host and Trump ally Sean Hannity, as well as a former staffer at the Conservative Political Action Conference. The Hunter Biden stories were her first bylines for the Post, although she has worked there since April, according to her LinkedIn profile. On her Instagram account, Morris has posted numerous photos of herself posing with Trump associates including Bannon and Roger Stone.

Pro-Trump media has already begun to heavily promote and expand upon the story, with Fox News host Tucker Carlson announcing that he would release more of Biden’s emails during his Thursday night prime-time show.

Are the emails authentic?

There is no indication that the Post conducted a forensic analysis to confirm the authenticity of the emails and photographs. The Post says it received the material on Sunday, just three days before publishing its report.

The metadata in the PDF files published by the Post, which supposedly contain Biden’s emails, show that the files were created in September and October of 2019 — months after MacIsaac said the laptops were dropped off and a full year before the Post story dropped.

Hunter Biden’s lawyer George Mesires said in a statement, “We have no idea where this came from, and certainly cannot credit anything that Rudy Giuliani provided to the NY Post.”

Disinformation experts warned that the timing of emails’ release, the way they became public, and the lack of forensic evidence are all signs that the material could be the result of forgery, a hack, or a combination of the two. The Russian GRU unit responsible for hacking the Democratic National Committee in 2016 hacked Burisma, The New York Times reported earlier this year, prompting fears that material from the hack would be leaked near the election in an effort to hurt Biden’s campaign.

CORRECTION: This story previously referred to Naomi Biden as Hunter Biden’s sister. Naomi is his daughter.

We want to know what you’re hearing on the ground from the candidates. If you get any interesting ― or suspicious! ― campaign mailers, robocalls or hear anything else you think we should know about, email us at scoops@huffpost.com.

Related…

Mitt Romney Slams Ron Johnson’s Probe Into Hunter Biden

FBI Director Confirms Russia Is Currently Meddling In The 2020 Election

Republican-led Senate Committees Issue Report On Hunter Biden, Ukraine

Twitter Blocks New York Post Article Linked To Russian Disinformation Campaign

Love HuffPost? Become a founding member of HuffPost Plus today.

This article originally appeared on HuffPost and has been updated.

The FBI is investigating whether purported Hunter Biden-Burisma emails were part of a foreign intelligence operation

October 15, 2020

Rudy Giuliani
Rudy Giuliani, former New York City mayor and current lawyer for U.S. President Donald Trump, speaks to members of the media during a White House Sports and Fitness Day at the South Lawn of the White House May 30, 2018 in Washington, DC. Alex Wong/Getty Images
  • The FBI is investigating whether emails purportedly featuring communications between Hunter Biden and a Ukrainian official that were published by The New York Post this week were part of a foreign intelligence operation, NBC News reported.
  • The news comes shortly after The Washington Post reported that President Donald Trump’s personal lawyer, Rudy Giuliani — who was a source for the New York Post story — was targeted by Russian intelligence.
  • Trump and Giuliani have pushed multiple conspiracy theories about the Bidens and Ukraine that were amplified by pro-Russian interests. Giuliani has also met several times with a Ukrainian national who was sanctioned last month for acting as a Russian agent.
  • These developments add another layer to a complex saga about disinformation, kompromat, and foreign intelligence operations on the eve of an upcoming US election.
  • Scroll down for a breakdown of key events in the timeline.
  • Visit Business Insider’s homepage for more stories.

The FBI is investigating whether alleged emails of communications between Hunter Biden and a senior executive at the Ukrainian natural-gas company Burisma Holdings were part of a foreign intelligence operation, NBC News reported.

The emails first surfaced in a dubious and widely discredited story from the New York Post this week purporting to feature “smoking-gun” emails showing the Burisma executive discussing with Hunter the prospect of meeting his father, Joe Biden, when Biden was vice president in 2015.

Though the article offered little new information and contained a multitude of falsehoods, Trumpworld seized on it as incontrovertible proof that Ukrainian officials took advantage of Hunter Biden’s position at Burisma to extract special treatment from Joe Biden during the Obama administration.

The two Bidens have long been at the center of unfounded conspiracy theories promoted by President Donald Trump and his lawyer, Rudy Giuliani, alleging that the elder Biden leveraged his role as vice president to shut down a criminal investigation into Burisma while Hunter was serving on its board in 2016. They’ve also circulated a bogus allegation suggesting that Ukraine interfered in the 2016 election to help Democrats and hurt Trump.

As Business Insider reported, based on media reports, intelligence assessments, witness testimony, and public statements, there is no evidence that these theories hold merit. But they’ve been amplified by Trump’s allies in Congress and conservative media, as well as by Russian government officials and state-run media outlets.

News of the FBI investigation into the Hunter Biden emails came shortly after it was reported that US officials warned the White House last year that Russian operatives were using Giuliani to funnel disinformation to Trump. The warning came as Giuliani was in Ukraine on a mission to dig up dirt on the Bidens. While there, he met with a man who was sanctioned by the US Treasury last month for acting as a Russian agent.

Giuliani is currently under federal criminal investigation over whether he violated foreign lobbying laws related to his efforts to obtain dirt on Biden. He was also one of the primary sources of the New York Post story.

It’s unclear when exactly the FBI began investigating if the alleged Hunter Biden emails were part of a foreign intelligence operation. But NBC News’ report adds yet another layer to an already convoluted saga about disinformation, kompromat, and foreign intelligence operations on the eve of a US presidential election.

Here’s a detailed breakdown of key events in the timeline:

April 2019: Unidentified person allegedly drops off a damaged laptop containing compromising Hunter Biden material at a computer repair shop in Delaware

According to the New York Post story, the emails came from a water-damaged laptop and external hard drive that an unidentified person dropped off at a repair shop in Wilmington, Delaware, in April 2019.

The shop’s owner, who Business Insider identified as a man named John Paul Mac Isaac, is an avid Trump supporter and told The Washington Post that he is legally blind. Despite that, Mac Isaac said, he was almost sure the person who dropped off the laptop was Hunter Biden. But the laptop was never picked up, he said.

July 2019: Trump brings up Biden and Burisma in a ‘perfect’ phone call; Mac Isaac discovers contents of the laptop and hard drive

In July, about three months after the laptop and external hard drive were left at his store, Mac Isaac gained possession of the devices per his contract, and he began sifting through them, he told the Washington Post. When he discovered the material, he said he contacted at least three lawmakers and used an intermediary to contact the FBI. Mac Isaac refused to name any of the people he said he got in touch with.

He said that FBI agents said they did not want to take possession of the hard drive and made a copy of it. He also claimed to have reached out to Giuliani in the summer because he was frustrated the Hunter Biden material wasn’t yet public, the Washington Post said, but it’s unclear if Giuliani got back to him at the time.

On July 25, Trump spoke on the phone with the newly inaugurated Ukrainian President Volodymyr Zelensky, and asked him to work with Giuliani to launch politically motivated investigations targeting the Bidens and Burisma.

November 2019: Russian hackers attack Burisma’s servers for the first time

In November, when the House’s impeachment inquiry into Trump’s actions surrounding the phone call was well underway — and while Trump and Giuliani were both insisting that the real wrongdoing involved the Bidens and Burisma — hackers associated with Russia’s main military intelligence agency tried to breach Burisma’s servers for the first time in search of passwords, emails, and other sensitive material.

December 2019: Giuliani meets with a Russian agent for Biden dirt and obtains alleged Hunter Biden hard drive; officials warn Trump that Giuliani is a Russian intelligence target

December is a critical point in the timeline. Giuliani traveled to Ukraine that month in search of dirt on the Bidens, and he met on December 5 with Andrii Derkach, a Ukrainian national who has since been sanctioned by the US for acting as a Russian agent and spreading disinformation related to the 2020 election. Giuliani has said he met with Derkach several times after that.

While the former New York mayor was in Ukraine, US intelligence agencies intercepted troubling communications that indicated Russian intelligence operatives were using Giuliani as a conduit to funnel disinformation to Trump, The Washington Post reported. Officials warned the White House of what they had discovered, and national security adviser Robert O’Brien thought it serious enough that he cautioned the president to treat anything Giuliani told him with extreme skepticism.

One source told The Post that the message to Trump was, “Do what you want to do, but your friend Rudy has been worked by Russian assets in Ukraine.”

Also in December, around the time Giuliani was traveling in Ukraine, Mac Isaac contacted Giuliani’s lawyer, Robert Costello, and gave him a copy of the hard drive, the New York Post’s article said. However, it remains unclear when exactly Giuliani himself obtained the material.

Shortly after Mac Isaac said he gave Costello a copy of the hard drive, he turned over the device and laptop to federal authorities pursuant to a court subpoena, The New York Post said. According to NBC News, the “subpoena had been issued by a federal prosecutor who already had the serial numbers of the devices when they were ordered to be handed over in early December 2019, indicating federal law enforcement was aware of the specific devices they want to examine.”

On December 19, Trump was formally impeached.

January 2020: Russian hackers successfully breach Burisma

In January, according to The New York Times, Russian military intelligence officials successfully hacked Burisma’s systems and stole a trove of material.

September 2020: US intel officials learn of Russia’s plans to dump hacked Burisma emails; and Steve Bannon tells New York Post about Hunter Biden-Burisma emails

In September, US intelligence analysts became aware that Russia planned to release hacked and forged emails from Burisma, The Times reported.

After US intelligence identified the plans, analysts contacted “several people with knowledge” of the Burisma hack, The Times said, adding that the analysts were concerned “Burisma material would be leaked alongside forged materials in an attempt to hurt” Biden.

Later in the month, the former White House chief strategist Steve Bannon contacted New York Post reporters and alerted them to the existence of the Hunter Biden emails, according to the tabloid’s article. Bannon was arrested and charged in August with fraud in connection to an online fundraising campaign.

October 2020: Giuliani gives the New York Post a copy of the hard drive purportedly belonging to Hunter Biden

What we know – and don't know – about Hunter Biden's alleged laptop

On Sunday, October 11, the New York Post said that Giuliani gave the paper a copy of the hard drive. The story was published three days later, on October 14.

After the story dropped, several reporters tracked down Mac Isaac, who could not get his facts straight about the timeline of events laid out in the Post’s story for which he was the source.

The Daily Beast reported that “throughout the interview, Mac Isaac switched back and forth from saying he reached out to law enforcement after viewing the files in the laptop to saying that it was actually the Federal Bureau of Investigation that contacted him.”

“At one point, Mac Isaac claimed that he was emailing someone from the FBI about the laptop,” The Daily Beast said. “At another point, he claimed a special agent from the Baltimore office had contacted him after he alerted the FBI to the device’s existence. At another point, he said the FBI reached out to him for ‘help accessing his drive.'”

Read the original article on Business Insider

Để lại lời nhắn

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Đăng xuất /  Thay đổi )

Google photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google Đăng xuất /  Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Đăng xuất /  Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Đăng xuất /  Thay đổi )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.